4 – Evenementen techniek

Ben jij iemand die denkt in verhalen? En wil jij pakkende beelden met camera’s schieten, en de beelden monteren tot een film? Je weet hoe je het beste camerastandpunt in kunt nemen en hoe de camera de juiste beelden vangt. Je weet alles van camera-, beeld- en geluidstechniek. Licht, kleuren, editing en after effects, alles komt voorbij. Jij gaat als podium- en evenemententechnicus over al het licht. Je weet hoe je de apparatuur opbouwt, bekabelt en aansluit. Ook weet je hoe lichttechniek werkt en hoe je lichteffecten kunt creëren. Je bedient de apparatuur tijdens voorstellingen en weet waar je op moet letten. Geluid aan! De show begint en jij gaat als podium- en evenemententechnicus over al het geluid. Sterker nog, zonder jou is er geen show! Je bouwt de apparatuur op en sluit de apparatuur aan. Je weet hoe geluidstechniek werkt en kunt geluidseffecten creëren. Je bedient de apparatuur tijdens voorstellingen en weet waar je op moet letten.

Informatie vanuit de informant
Lard Brouwer theatertechnicus schouwburg de Kring.
Als theatertechnicus ben ik verantwoordelijk voor het goed verlopen van de technische ondersteuning van een voorstelling. Dit bestaat uit lichttechniek, geluidstechniek en podiumtechniek.
De artiest zal in een mooi plaatje verlicht moeten worden en ook goed verstaanbaar moeten zijn en in het juiste decor staan. En dat kan 1 artiest zij of een hele musical en alles daartussen in.

AV-specialist