6 – Theaterdocent

Eigenwijs, fantasierijk en uniek in combinatie met muzikaal talent. Maak van jouw passie je beroep! Je kent het instrument dat je al bespeelt (gitaar, drums, zang, etc.) als geen ander. Je speelt in bands samen. Je kent verschillende muziekstijlen en/of je schrijft je eigen muziek. Daarnaast heb je muzikaal ondernemerschap geleerd, zodat je je eigen zaken kunt regelen.Muziek is emotie. Voor ieder mens. Heb jij plezier in het maken van muziek en zou je dat zelfs iedere dag wel willen doen? Aan het conservatorium van jouw keuze leer je je instrumentale of vocale vaardigheden (verder) te ontwikkelen, zodat jij na je afstuderen als docent of muziek coach anderen kunt helpen hun muzikale dromen waar te maken, of als zelfstandig artiest solo, in een band of in de tv-film-of reclamewerkeld kun gaan werken.Werken als musicalperformer in de professionele entertainmentbranche? Dat is de perfecte combinatie van zingen, dansen én acteren. Je kunt zingen in verschillende stijlen en beschikt over zangtechnieken. Je kunt klassieke-, moderne-, jazz- en showdans. Je kunt dansen in choreografieën en kent diverse musicals. Bovenal kun je samenspelen en samenwerken met je tegenspelers.

Informatie vanuit de informant
Hai, ik ben Annelijn Suijkerbuijk en ik werk als theaterdocent vooral in het basisonderwijs. Ik werk met de leerlingen aan presentaties, aan toneelspel, fantasie en aan durf! Ik zet mijn lessen in om meer verbinding in de klassen te krijgen. Even uit het hoofd en de focus naar het lijf toe in het hier en nu.

Ik ben begonnen met lesgeven bij jeugdtheaterscholen, zoals JTS Masquerade en het Hofpleintheater, daar werkten we elk jaar naar een voorstelling toe.
Mijn afstudeervoorstelling speciaal voor het basisonderwijs heeft op verschillende basisscholen in Utrecht gespeeld. En daarna heb ik met een klasgenoot een familievoorstelling gemaakt over een schoenenzaak die we op het Fringe-festival hebben gespeeld.

Langzamerhand is mijn werkgebied verschoven naar het basisonderwijs, wat ik zo mooi vind daaraan, is dat elk kind in contact komt met de theaterlessen en dat is voor iedereen zo waardevol!

Dus heb jij passie voor het werken met mensen, het gebruik van je fantasie en presenteren, schrijf je in voor de beroepenavond!

Muzikant – MBO

Musicalperformer – MBO

HBO Muziek