58 – Accountant

Je vindt het interessant om met cijfers te stoeien. Daarbij ga je graag de diepte in en ben je altijd op zoek naar de ‘waarom-vraag’. Je vindt het leuk om uit te zoeken op welke manier een organisatie kan verbeteren. Dat gaat ook over de wereld achter de cijfers. Je bent betrouwbaar en nauwkeurig. Als administrateur werk je met financiële dagboeken, je houdt de inkoop, de verkoop, het kas- en het bankboek bij. Daarnaast weet je wat er komt kijken bij periodeafsluitingen, denk aan btw-aangifte. Ook stel je facturen op. Analyses maken waarmee je adviezen geeft over financiële besluiten, dat lijkt je wel wat. Een belangrijke en verantwoordelijke functie, want op basis van jouw bevindingen bepaalt het management de koers van de organisatie.
Als accountant ben je nauwkeurig, analytisch en commercieel en je vindt het een uitdaging om anderen te overtuigen. Je speelt een centrale rol in de bedrijfsvoering; of dat nou bij kleine organisaties is of bij een multinational. Je moet een jaarrekening toelichten en een verklaring geven richting de directie. Je kunt op maat financieel advies geven en jij weet hoe je die moeilijke financiële informatie begrijpelijk kunt overbrengen aan jouw klanten of de organisatie waar je werkt.

Informatie vanuit de informant
Ik ben Accountant AA gespecialiseerd in het MKB. Ik houd me bezig met financiële en bedrijfseconomische vraagstukken bij ondernemingen. Gezien de aard van de vraagstukken werk ik regelmatig samen met juristen, belastingadviseurs en bankiers. Mijn werkzaamheden betreffen een mix van adviesvraagstukken, strategische vraagstukken en jaarrekeningen. Daarnaast ben eindverantwoordelijk Partner van de MKB praktijk in Zuid-West Nederland van een groot landelijk kantoor.

https://www.kiesmbo.nl/opleidingen/economie-en-ondernemen/financiele-diensten/business-administration-control-specialist

Accountancy WO