49 – Software developer

Wil je websites, apps, games, virtual reality of beveiligde computersystemen ontwikkelen? Of liever ICT- en bedrijfsprocessen op elkaar afstemmen? Je kunt bruggen slaan tussen techniek en de gebruikers of klanten. Als software developer zorg jij dat programma’s worden gemaakt en doorontwikkeld. Je kunt goed doorvragen wat de klant (eigenlijk) nodig heeft. Op basis daarvan ontwerp en ontwikkel je applicaties. Je schrijft ook scripts en programmeert in verschillende programmeertalen. Een software tester is bezig met het technisch en functioneel testen van applicaties, websites, en/of software producten. Een webdeveloper is vaak van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling van een website of app. Soms is het ook de bedoeling dat je deze onderhoudt. Eigenlijk ben je een creatieve techneut.
Je helpt bedrijven beter en duurzamer te presteren in onze snel digitaliserende wereld. Je weet processen slimmer in te richten en complexe automatiseringsproblemen in grote organisaties op te lossen. Een IT consultant voorziet bedrijven van advies of helpt hen met de implementatie van informatietechnologie. Hierbij houdt hij altijd rekening met de doelstelling van het bedrijf waarvoor hij werkt. Hierdoor is deze functie vooral te vinden bij IT-consulting bedrijven waarbij je steeds voor een andere klant zal werken.

Informatie vanuit de informant
Binnen iBiZZ ben ik, samen met mijn development team, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van websites, webshops en andere online applicaties.

Deze applicaties ontwikkelen we in diverse moderne (web)technieken zoals PHP, SQL, VueJS, ES6 en HTML5.

Software developer – MBO

Software developer – HBO