40 – Pedagogisch medewerker kinderopvang

Werk je graag met kinderen? Als pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je kinderen in hun spel en ontwikkeling en bied je de zorg die ze nodig hebben. Je werkt met kinderen van 0 tot 13 jaar samen met ouders en andere opvoeders. Je weet veel van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Je gaat niet alleen met de kinderen om, maar voert ook gesprekken met ouders en opvoeders. Omdat er vaak leuke activiteiten gepland worden, weet je ook veel van sport, spel en drama.

Informatie vanuit de informant
Als pedagogisch medewerker kinderopvang help jij kinderen om de wereld te ontdekken. Elke dag zet jij je vol overgave in om kinderen op de juiste manier te begeleiden en te verzorgen. Passend bij hun karakter, leeftijd en ontwikkelingsfase. Ben je bij de jongste kinderen (vanaf 10 weken oud) nog voornamelijk verzorgend bezig ben je met de (aankomend) pubers vooral bezig met persoonlijke begeleiding en ontwikkeling van hun zelfstandigheid.
Als pedagogisch medewerker kinderopvang is geen dag hetzelfde. Je weet immers nooit hoe een dag verloopt. Het belangrijkste is dat je het meest waardevolste bezit van een ouder aan jou wordt toevertrouwd. Daarom is een groot gevoel voor verantwoordelijkheid een van je belangrijkste eigenschappen. Wellicht vindt je het verzorgen van baby’s het leukste maar wellicht vindt je het een grotere uitdaging om kinderen, die tegen de pubertijd aan lopen, te begeleiden.
Tijdens mijn presentatie hoop ik je meer inzicht te geven in het werken als pedagogisch medewerker kinderopvang. Om met een van onze slogans te eindigen “We zien je graag”.
Christian Mous, Kober kinderopvang.

Pedagogisch medewerker kinderopvang – MBO