54 – Persoonlijk Begeleider

Je bent onmisbaar voor je patiënten en ondersteunt artsen bij hun behandelende taken. De mbo-verpleegkundige vervult enorm belangrijk werk. Je weet veel over algemene verpleegkunde, het menselijk lichaam en voeding. Je past de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen toe en je verleent basiszorg. Je hebt veel contact met patiënten en artsen, dus sociale vaardigheden en communicatie horen bij je beroep.Je werkt graag met mensen. Je werk draait om deskundige zorg. Maar ook om mensen en vertrouwen. De kwaliteit van leven van de cliënt staat bovenaan jouw prioriteitenlijst. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. En stress op z’n tijd, daar kun jij wel tegen. Je werkt prima samen. Met collega-deskundigen. En natuurlijk ook met je cliënten. Je bent niet bang om kritisch naar jezelf te kijken. Naar je manier van werken en leren. En haalt het beste uit jezelf.

Informatie vanuit de informant
Ik ben Robin Disco en ik werk bij SDW Zorg in Dinteloord.

Als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg ondersteun je mensen met een licht verstandelijke beperking in hun dagelijkse leven. Je maakt zorgplannen, hebt contact met hun netwerk en komt vaak voor grote uitdagingen te staan.
Je gaat elke week (een aantal keer) langs bij je cliënten op hun appartement en helpt ze waar ze hulp kunnen gebruiken.
Hiernaast help je ook je andere collega’s en werk je op woongroepen en ondersteun je minder zelfstandige mensen met een beperking in hun dagelijks leven.

Verpleegkundige – MBO